Sport
Powerlifting i bench press tim BiH: Osvojeno 6 zlatnih i 2 srebrene medalje. Oborena dva svjetska rekorda! Ispred Udruženja za razvoj sportova snage powerlifting i bench press tim BiH, osvojene su četiri zlatne medalje i dvije srebrene, gdje su oborena i dva svjetska rekorda na Svjetskom takmičenju (WUAP WORLD POWERLIFTING CHAMPIONSHIP) u Trnavi

U bench pressu rekord je oborio Irfan Muhić podigavši 255 kg i Sejfo Šehović, u deadliftu (sa svojih 72 kg) podigavši 250 kg. Između ostalog, Šehović je osvojio i zlatni pehar za relativno prvo mjesto u deadliftu na cijelom takmičenju. 

Irfan Muhić nakon što je ostvario veliki rezultat i podigao na bench pressu 255 kg,  osvojio je i zlatnu medalju, gdje je oboren svjetski rekord u vlastitoj kategoriji.

Mahir Moro je osvojio zlatnu medalju podigavši 230 kg na bench pressu i nažalost pri pokušaju dizanja od 240 kg,  povrijedio se. Ovim putem mu želimo brz oporavak i povratak na bench klupu.

Još su iz Bosne i Hercegovine nastupali i osvojili zlatne medalje Mirza Muratović u bench pressu podigavši 240 kg i u deadliftu Salahudun Šehić podigavši 320 kg.  Šehić je s tim oborio svjetski rekord u svojoj kategoriji, dok je Samir Ademović podigao 325 kg u deadliftu i osvojio zlatnu medalju također u vlastitoj kategoriji.

 

Ostali clanci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.