8.8 C
Sarajevo
18.04.2024

Barca ima napadača! Leganesu ide 18 miliona za Braithwaitea

Braithwaite je ove sezone u 27 utakmica dao osam golova i imao jednu asistenciju. Najskuplji je igrač u povijesti Leganesa, a klub će sada na njemu i zaraditi lijepih 13 miliona eura

Tresla se europska brda, rodio se katalonsko-danski miš. U grozničavoj zimskoj potrazi za napadačem koji bi koliko-toliko zamijenio ozlijeđene Suareza i Dembelea Barcelona je baratala gromoglasnim pa sve manje zvučnim imenima. Na kraju je bilo ‘daj što daš'…

Sa Nou Campa su obavijestili Upravu davljenika Leganesa kako će platiti odštetnu klauzulu i od njih kupiti: 28-godišnjeg Danca Martina Braithwaitea.

- OGLAS -

Leganes je predzadnji u Primeri (sa jednakim brojem bodova kao posljednji Espanyol), a Braithwaite je ove sezone u 27 utakmica (što u ligi, što u Kupu kralja) imao učinak od osam golova i jedne asistencije.

Karijeru je počeo u rodnom Esbjergu, od 2013-2017 bio u francuskom Toulouseu, a onda u kratkim epizodama igrao za Middlesbrough, Bordeaux i Leganes koji ga je prošlog ljeta kupio od Middlesbrougha za 5 miliona eura.

 

(24sata.hr)

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA