Sport
Prva pobjeda Viktorije Rebensburg u spustu Najbolja njemačka skijašica Viktoria Rebensburg je na domaćem terenu u Garmisch Partenkirchenu ostvarila svoju prvu pobjedu u spustu, a ukupno 19. na utrkama Svjetskog kupa.
#

Tridesetogodišnja specijalistica za veleslalom bila je uvjerljivo najbrža na gotovo 3 kilometra dugoj stazi Kandahar, koju je svladala za 1 minutu, 41 sekundu i 94 stotinke. Drugoplasirana Talijanka Federica Brignone zaostala je za 61 stotinku, a treće mjesto je osvojila Čehinja Ester Ledecka s 83 stotinke zaostatka

Najbolja njemačka skijašica Viktoria Rebensburg je na domaćem terenu u Garmisch Partenkirchenu ostvarila svoju prvu pobjedu u spustu, a ukupno 19. na utrkama Svjetskog kupa.

Tridesetogodišnja specijalistica za veleslalom bila je uvjerljivo najbrža na gotovo 3 kilometra dugoj stazi Kandahar, koju je svladala za 1 minutu, 41 sekundu i 94 stotinke. Drugoplasirana Talijanka Federica Brignone zaostala je za 61 stotinku, a treće mjesto je osvojila Čehinja Ester Ledecka s 83 stotinke zaostatka. Unutar jedne sekunde za pobjednicom uspjele su se ugurati još samo četvrtoplasirana Talijanka Sofia Goggia (+0.95) i petoplasirana Švicarka Corine Sutter (+0.98). Pobjedom u Garmischu Viktoria Rebensburg se probila do petog mjesta u ukupnom redoslijedu, kao i na peto mjesto u redoslijedu za Mali kristalni globus u spustu.

Unatoč tome što zbog smrti oca nije došla na utrke u Garmisch Partenkirchenu, Amerikanka Mikaela Shiffrin ostala je na vrhu redoslijeda za Veliki kristalni globus s 1225 bodova, 190 više od Talijanke Federice Brignone. U redoslijedu spustašica vodeća je Corine Sutter s 317 bodova, ispred Shiffrin (256) i Ledecke (253). U nedjelju (11.15 sati) je u Garmisch Partenkirchenu na rasporedu superveleslalom u kojem će nakon subotnje pobjede u spustu Viktoria Rebensburg biti među najvećim favoritkinjama za novi trijumf.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.