Sport
Računaju i da će biti publike na stadionima: Američki NFL zasad neće odgađati početak sezone U kalendaru Nacionalne lige američkog nogometa (NFL), koji će biti objavljen krajem sljedeće sedmice, neće biti većih promjena, a novog pobjednika Super Bowla trebali bi saznati 7. februara 2021.
# SCS

U kalendaru Nacionalne lige američkog nogometa (NFL), koji će biti objavljen krajem sljedeće sedmice, neće biti većih promjena, a novog pobjednika Super Bowla trebali bi saznati 7. februara 2021.

Prvi takmičarski dan nove NFL sezone trebao bi biti 10. septembra, a vodstvo lige zasad računa da će tada biti dopušten dolazak navijačima na stadione.

“Planiramo krenuti na vrijeme”, izjavio je portparol NFL-a Brian McCarthy.

No, čelnici lige paralelno rade i na rezervnim planovima, koji će biti aktivirani ako se situacija sa širenjem korona virusa ne stabilizira. O svim potezima, kao i o zaštitnim mjerama, liga se savjetuje s predstavnicima igrača i medicinskim stručnjacima.

Jedan od rezervnih planova uključuje odgađanje početka sezone do sredine oktobra, ali niko nije spomenuo kao mogućnost odigravanje utakmica na jednoj lokaciji, o čemu razmišljaju NBA liga i MLB kao opcijama.

Vodstvo NFL-a je u dogovoru s predstavnicima igrača odlučila držati zatvorenima sve trening centre do onog trenutka kad će u svim saveznim državama u kojima se nalaze ekipe stupiti na snagu ublažene mjere zaštite od širenja zaraze korona virusom. Timovi se već pripremaju za održavanje pripremnih kampova i treninga virtuelnim putem.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.