Sport
Revanš protiv Conora moguć tek u septembru: Khabib se ne želi boriti za vrijeme Ramazana Conor McGregor (31) efikasno je odradio svoj povratak u oktagon protiv Donalda Cerronea (36), a sad čeka ‘prave stvari’. Uzvrat s Khabibom sve je bliže, a izgleda da Dagestanac ‘samo’ mora dobiti Fergusona.
#

Conor McGregor (31) efikasno je odradio svoj povratak u oktagon protiv Donalda Cerronea (36), a sad čeka ‘prave stvari’. Uzvrat s Khabibom sve je bliže, a izgleda da Dagestanac ‘samo’ mora dobiti Fergusona.

Spominjao se tu BMF prvak Masvidal (35), Justin Gaethje (31), Dustin Poirier (31), ali izbor je jasan. Conor McGregor (31) bit će jedan od glavnih likova novog PPV spektakla u kojem će se boriti protiv Khabiba Nurmagomedova (31) ili pak Tonyja Fergusona (35).

“Sljedeći Conorov protivnik? Vjerovatno pobjednik meča između Khabiba i Tonyja”, rekao je predsjednik UFC-a Dana White u The Jim Rome šou.

Pitanje je čije će se želje poštivati. Conor je rekao da se u 2020. želi boriti još dva puta, a kako se Khabib i Tony bore tek 18. aprila, teško da će se to dogoditi ako će ‘zloglasni’ morati pričekati boljeg iz spomenutog dvoboja. Također, Khabibu slijedi Ramazan te je teško za očekivati da će se Dagestanac boriti u ljetnim mjesecima, pa bi se meč mogao odgoditi sve do septembra.

Naravno, sve će se to dogoditi pobijedi li Dagestanac Fergusona, a ko zna i hoće li se meč održati ako Khabib i Tony ne odluče nešto odgoditi u zadnji čas, po dobrom starom običaju.

“Ne znam ko bi mogao pobijediti, ali prednost dajem Khabibu”, objasnio je Dana White.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.