11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Face ekskluzivno objavljuje: Ovako će izgledati objekat Benetton na Bjelašnici (FOTO)

Novi vlasnik popularnog restorana “Benetton” na Bjelašnici odlučio je podijeliti fotografije ovog objekta koji se trenutno nalazi u zapuštenom stanju, ali i obavijestiti građane BiH i turiste u kakvom ruhu uskoro mogu očekivati ovaj restoran.

Naime, “Benetton” će poprimiti potpuno novi izgled, a FACE ekskluzivno objavljuje fotografije restorana kakav će vas čekati u budućnosti. Poruku vlasnika vam prenosimo u nastavku: 

Nakon medijskih članaka koji su se pojavili u javnosti u vezi sa iznajmljivanjem objekta Benetton na Bjelašnici, osjećam potrebu da se obratim javnosti u vezi navedenog kao zakupac objekta, u ime kompanije Domoart doo Sarajevo.

- OGLAS -

Obraćam Vam se kao poduzetnik, sportista (dugogodišnji reprezentativac BIH), diplominirani ekonomista Univerziteta u Sarajevu i magistar menadzmenta Griffith college Dublin, zaljubljenik u planine, skijaš, poznavalac prilika na Bjelašnici i dugogodišnji uspješni ugostitelj. Odlučio sam da našoj olimpijskoj ljepotici vratim sjaj na dolaznoj stanici, onakav kakav priliči jednom ski centru i kakav definitivno zaslužuje naša Bjelašnica.

Objekat Benetton za koji sam potpisao ugovor o najmu na 6 godina, prema nalazu eksternog vještaka i fotodokumentaciji je u izuzetno lošem stanju.

Domoart doo Sarajevo / 

Ponuđena cijena zakupa odgovara stvarnoj slici zatečenog stanja u kojem se nalazi objekat. Nerealno je očekivati da se za objekat obračunava visoki zakup, obzirom na stanje u kojem se isti nalazi.

Domoart doo Sarajevo / 

Naime, u objekat je potrebno izvršiti značajno finansijsko ulaganje prema procjeni renomiranog projektnog tima od minimalno 200 hiljada konvertibilnih maraka, kako bi se objekat doveo na zadovoljavajući nivo.

Domoart doo Sarajevo / 

Objektu je potrebna potpuna sanacija, krov koji prokišnjava je neophodno sanirati, mokri čvorovi i toaleti su neuslovni i neophodni za zamjenu, vanjski i unutrašnji portali ne dihtuju čime se prostor teško zagrijava, kuhinja u restoranu ne posjeduje nijedan frižider, kuhinjski aparati nisu u funkciji, objekat nema osnovne higijenske uslove za rad sa hranom. Prema istom nalazu eksternog sudskog vještaka koji je sačinio Elaborat zatečenog stanja objekta potrebno je izvršiti adaptaciju, rekonstrukciju i saniranje objekta prije svega zbog bezbjednosti posjetilaca i zaposlenog osoblja, jer u proteklih cca. 20 godina od kada traje ekspoatacija objekta u istom nije vršeno adekvatno tekuće održavanje što je dovelo do urušavanja istog i narušilo ugled našoj olimpijskoj ljepotici.

Domoart doo Sarajevo / 

Želimo da naglasimo da smo na osnovu valjanog pravnog osnova uvedeni u posjed i da je investicija pri kraju realizacije. Raskid ugovora proistekao iz sudskog postupka bi najviše bio na štetu ski centra, Kantona Sarajevo i istinskih zaljubljenika Bjelašnice.

Domoart doo Sarajevo / 

Zbog specifičnosti ugostiteljske djelatnosti koja je izuzetno dinamična jer prati zahtijeve i potrebe gostiju, javno preduzeće čija osnovna djelatnost nije ugostiteljstvo, smatramo da ne treba da se bavi ugositeljstvom, jer kvalitet usluge manjka.

Domoart doo Sarajevo / 

Namjera mi je da se napravi reprezentativan objekat u skladu sa europskim skijaškim centrima, kakav zaslužuje olimpijska planina Bjelašnica. Objekat u kojem će se gosti osjećati ugodno svih 365 dana u godini, sa vrhunskom uslugom, ponudom i pratećim sadržajima. Namjeravamo zaposliti 30 osoba koji će raditi u navedenom objektu u zimskom periodu, da bi se zadovoljio ugostiteljski standard usluživanja. Cijene bi bile prilagođene tržištu, uz raznovrsnu gastronomsku ponudu i cjelokupni ugođaj. 

Domoart doo Sarajevo / 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA