Sport
Rukometaši BiH saznali rivale na Euru, evo s kim smo u grupi Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je rivale u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.
#

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je rivale u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, a protivnici će biti selekcije Švedske, Nizozemske i Gruzije.

Rukometaši BiH fantastičnom završnicom i sa četiri vezane pobjede izborili su plasman na Evropsko prvenstvo koje se narednog januara igra u Njemačkoj. To je treće evropsko prvenstvo na kojem će BiH nastupiti u nizu.

Izabranici Irfana Smajlagića uoči žrijeba bili su smješteni u treći jakosni šešir s vrlo eminentnim reprezentacijama, pa tako nismo mogli u žrijebu grupe biti spojeni sa selekcijama poput Hrvatske, Srbije, Poljske, Sjeverne Makedonije i Češke.

Voljom žrijeba odlučeno je da će BiH igrati u grupi E protiv: Švedske (aktuelni evropski prvak), Nizozemske i Gruzije.

U današnjem žrijebu u Dizeldorfu BiH se prvi put našla u trećem šeširu, što znači da rukometaši BiH predvođeni selektorom Smajlagićem napreduju i korak po korak pišu lijepu priču.

Delegaciju Rukometnog saveza BiH u Dizeldorfu danas su činili predsjednik Upravnog odbora Vladimir Branković, potpredsjednik Kenan Magoda i generalni sekretar Nedim Arnautović.

Podsjetimo, plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva izborit će po dvije najbolje selekcije iz svake grupe. Titulu evropskog prvaka brani Švedska. Inače, Evropsko prvenstvo naredne godine igra se od 10. do 28. januara. Igrat će se u šest arena u Hamburgu, Kelnu, Berlinu, Mannheimu, Minhenu i Dizeldorfu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.