Sport
Intenzivni treninzi, dobra zabava i proglašenje najboljih na CrossFitu u Sarajevu
Sarajevo prati trendove svjetskih metropola: Održano CrossFit takmičenje u bh. prijestolnici, učesnici se sjajno zabavili Sarajevo u stopu prati svjetske metropole, pa su tako i članovi sarajevskih i viteškog kluba upriličili takmičenje u kojem su se, pored intenzivnog treninga, dobro i zabavili.

CrossFit – naziv za oblik intenzivnog sporta – sve je popularniji u bosanskohercegovačkoj prijestolnici, a tome u prilog svjedoči i današnje takmičenje četiriju CrossFit boksova koje je održano u Sarajevu.

CrossFit i u bh. prijestolnici

Sarajevo u stopu prati svjetske metropole, pa su tako i članovi sarajevskih i viteškog kluba upriličili takmičenje u kojem su se, pored intenzivnog treninga, dobro i zabavili. Takmičenje se sastojalo od dviju kategorija raspoređenih po spolovima – Scaled za žene i muškarce, kao i Advanced – također za suprotne spolove.

U kategoriji Scaled za žene, prvo je mjesto osvojila Maida Kapić, drugo Selma Brajić, a treće Sabina Karahasanović. U istoj kategoriji za muškarce, na prvom se mjestu našao Josip Đotlo, na drugom Miloš Mandić, a na trećem Stefan Pandurević.

U nešto „naprednijoj“ kategoriji, Advanced za žene, prvo je mjesto zauzela Irma Kurtović, drugo Senida Petak, a treće Azra Alatović. Na čelu Advanced kategorije za muškarce, sjajni predvodnik bio je Dino Smajić, drugi je bio Alen Topić, a treći Senahid Petak.

Domaćin ovog takmičenja, KDV „Elite Fitness“, smatra da je bitna promocija ovog sporta, a u konačnici, kako naglašavaju, najvažnije je upoznavanje i druženje.

Pored „Elite Fitnessa“ – domaćina i organizatora, svoje sposobnosti su okušali i sarajevski članovi CF „Sarajevo“, CF „Tantum i Chicha Fit“. Pored njih, ovaj oblik intenzivnog sporta popularan je i u Vitezu, pa su tako članovi FTC „Romari“ bili jedni od učesnika.

Domaćin KDV „Elite Fitness“ poslije ovog takmičenja sumirao je utiske; zaključili su da su i takmičari i navijači bili zadovoljni ishodom, poručivši na kraju da se nadaju da će imati prilike da se ponovo okupe, druže i takmiče.

Šta je CrossFit i zašto bi on mogao biti pravi izbor?

CrossFit je postao popularan prije nekoliko godina, ponajprije u Sjedinjenim Američkim Državama i sastoji se od treninga snage i kondicije, funkcionalnih pokreta koji se izvode na nivou visokog intenziteta.

Treninzi su obično kombinirani, pa tako možete raditi vježbe snage, čučnjeva, sklekova i dizanja utega... Stručnjaci smatraju da je CrossFit jako efektivan zbog elemenata opterećenja i vježbači na ovaj način povećavaju svoju snagu.

Učesnici CrossFit takmičenja u Sarajevu su se, kako poručuju, dobro zabavili i kvalitetno „istrenirali“.

 

 

 

 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.