Sport
Sebastian Vettel od iduće sezone vozi za Aston Martin Sebastian Vettel je dobro poznat po svom oštrom smislu za humor pa možemo reći da mu priliči to što ga je Aston Martin predstavio kao dio svog tima iduće sezone točno na večer 1000. Ferrarijeve utrke.
# F1

Sebastian Vettel je dobro poznat po svom oštrom smislu za humor pa možemo reći da mu priliči to što ga je Aston Martin predstavio kao dio svog tima iduće sezone točno na večer 1000. Ferrarijeve utrke. Kada bi to pretočili u neke realne scene svakodnevnog života, to je kao da se hvalite svojim zarukama na rođendanu bivše djevojke. Iako on to neće sam reći na konferencijama za novinare, usred teške sezone s Ferrarijem, čini se kako će se Vettel posljednji smijati.

Ferrari ga se odrekao

Unatoč Vettelovoj promjenjivoj formi posljednjih nekoliko godina, bilo je teško ne osjećati žalost kada je Ferrari objavio kako će ga se riješiti za sezonu 2021. Ta je vijest došla samo par mjeseci nakon što je Mattia Binotto, direktor tima, imenovao Vettela za svoj prvi izbor na predstavljanju novog bolida. Kada se F1 nastavila nakon karantene, isplivala je informacija kako je Ferrari bio u pregovorima s Carlosom Sainzom još od zime i kako Vettelu nije ponuđeno nikakvo produljenje ugovora. 

Je li Vettel dobar odabir za Aston Martin?

Poprilično je jasno zašto Aston Martin želi Vettela. Riječ je o četverostrukom svjetskom prvaku koji je i dalje jedno od glavnih imena u ovom sportu i po kladionicama kao što je kladionica bet365, još uvijek jedan od glavnih favorita. Sve to ga čini idealnim kandidatom oko kojeg će se iduće sezone graditi tim. Nema sumnje da će Vettel biti najveće ime u Aston Martinu, ali tim će dobiti puno više od samog imena. Vettel je strašno velik radnik koji čak i vodi dnevnik ponašanja bolida nakon svake sezone. U svom domu, u Švicarskoj još uvijek drži sve svoje zapise, a to je samo mali dio njegovog 14-godišnjeg iskustva u Formuli 1 koje će Aston Martin dobiti s njim. 

Trenutna forma

Veliko pitanje je njegova trenutna forma. Realno gledajući, možemo reći da je Vettel imao bolid koji je mogao pobijediti još od 2018. godine, ali uvijek je ostajao kratak zbog serija grešaka. Njegove greške tijekom utrke počele su se gomilati te su nas dovele do situacije kakvu danas imamo. Vettel će zamijeniti Sergija Pereza koji je, iako ima 0 pobjeda u usporedbi s Vettelovih 53, zapravo poprilično solidan vozač koji može izvući puno iz bolida koji ima pred sobom. 

Koju će verziju Vettela Aston Martin dobiti?

Odlazak u novi tim mogao bi oživjeti Vettelovu staru formu jer očito je da on još ima mnogo toga za ponuditi ovom sportu. Ako mu bolid odgovara, a bilo je očito da mu zadnjih godina Ferrarijev nije, postoji mogućnost da vidimo onog starog četverostrukog svjetskog prvaka. No, ako oduzmemo što je Vettel nekad osvojio i postigao, trenutno gledajući, Vettel čak ni nije naročito superiorniji kandidat od Pereza. Druga opcija za Aston Martin bila je zamijeniti Lancea Strolla, ali budući da je on sin većinskog vlasnika tima, Lawrencea, to je bilo teško za očekivati. Unatoč tome, od tri spomenuta vozača, Stroll je definitivno najslabija karika. Preostaje nam vidjeti kako će to sve sljedeće sezone izgledati u Aston Martinu i kako će se kockice u tom timu posložiti za Vettela te koju ćemo verziju tog trofejnog vozača dobiti.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.