11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Teletović: Trebao bih biti predsjednik Košarkaškog saveza BiH

Nakon dugo razmišljanja, zašto bih trebao, zbog čega, što će meni u životu nerviranje, sikiracija, borba s vjetrenjačama i sve što ide uz neke odgovorne funkcije, donio sam odluku kako moj život bez košarke, nije život, rekao je Mirza Teletović, doskorašnji NBA igrač i kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine., prenosi Anadolu Agency (AA).
 
– Da, na prijedlog Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i Nihada Selimovića, pristao sam biti kandidat za Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH. Ukoliko taj prijedlog prođe na Skupštini Košarkaškog saveza naše zemlje, od novembra, po sistemu rotacije, trebao bih biti i predsjednik Košarkaškog saveza BiH, što će mi biti velika čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, jer košarku u našoj zemlji treba vratiti na mjesto gdje joj i pripada -, izjavio je Teletović, te  za AA naglasio:
 
– Ne interesuju me prazne priče, iako nam je sport time opterećen, već me isključivo interesuje napredak košarke. Naša zemlja je oduvijek bila puna talenta, ali nedostajalo nam je samokritike i rada i dat ću sve od sebe da više nikoga nikad ne molimo, da više nikada ni od kog ne tražimo i da ne čekamo milostinju kako bismo se takmičili, već da u godinama koje su pred nama, postanemo Savez koji se neće stidjeti svog rada. O nama će se u budućnosti pisati i govoriti samo afirmativno, jer to je moj cilj. Zbog toga sam i preuzeo ovu obavezu, a znam da će biti jako teško postići sve ovo što sam nabrojao, ali mene u životu nikada nije interesovao prosjek, već samo napredak.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA