Sport
Selektor sjajnih Zmajeva: Futsal napreduje u svim segmentima, imat ćemo mnogo prijateljskih duela Selektor futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivo Krezo najavio je sutrašnji duel protiv Srbije, ali se i dotakao progresa ovog sporta u našoj zemlji.
# SCS

Selektor futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivo Krezo najavio je sutrašnji duel protiv Srbije, ali se i dotakao progresa ovog sporta u našoj zemlji.

Zmajevi su prvi put u historiji ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo, a selektor Krezo se dotakao napretka.

“Što se tiče mog igranja u reprezentaciji od 2003. do 2010. godine, napredovao je futsal, liga, treninzi u klubovima, tako da je organizacija se digla na veći nivo. Okupljanja su puno ozbiljnija. U svakom segmentu je futsal napredovao i normalno je da dođe do rezultata”, kaže Krezo i nastavlja:

“Kada pogledamo našu ligu, imamo i igrače sa strane, a pogotovo sad kada je i pokrenuta Premijer liga U-19. Mladi igrači kroz ozbiljan rad mogu napraviti rezultat i u reprezentaciji”.

Selektor se osvrnuo i na to da iskustvo igranja za reprezentaciju pomaže i njemu na ovoj poziciji:

“Iskustvo sigurno pomaže, jer kao igrač, mogu prepoznati neke stvari. Moram naglasiti da je tu i stručni štab koji dolazi iz futsala, svi su igrali ovaj sport i puno nam je lakše raditi. Ako ja nešto ne vidim, vidi jedan, drugi trener ili neko treći”.

Krezo je otkrio kako je pobjeda protiv Srbije bitna, iako smo već odavno osigurali prvo mjesto u grupi.

“Nama važi da smo se plasirali, ali nam je bitan meč. Prvo je zajedništvo i dobra atmosfera, a onda i naravno da održimo dobar plasman na UEFA rang listi gdje smo trenutno osmi. Želimo napraviti historijski uspjeh, da bez poraza odemo na Euro“.

Otkrio je i plan priprema za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Nizozemskoj.

“Mi smo već na okupljanju rekli da je ovo početak priprema za Euro. Nakon završetka lige imat ćemo dosta prijateljskih utakmica, da svi budu zdravi i završe sa svojim klubovima, a onda ćemo napraviti plan i spremiti se za Euro da ne budemo samo prolaznici”.

(SCS)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.