5 C
Sarajevo
25.04.2024

U Specijalnom tužilaštvu Crne Gore saslušanje za šverc 5,7 tona kokaina

U Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u Podgorici, u toku je saslušanje povezano sa međunarodnim švercom više tona kokaina zaplijenjenog u Arubi kod Venecuele, rekao je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, učestvujući na konferenciji posvećenoj borbi protiv korupcije.

Više od pet tona kokaina zaplijenjeno je 26. februara na teretnjaku Aressa, u vodama Arube, u južnom Karipskom moru. Uhapšeno je 11 crnogorskih državljana koji su bili članovi posade broda.

Njih su uhapsili pripadnici Mornarice Holandije, nakon što im je dojavljeno da je droga na brodu.

- OGLAS -

Katnić je najavio da će tim povodom u srijedu biti održana konferencija za medije.

Akcija hapšenja je realizovana na osnovu informacija crnogorske Uprave policije, koje je uputila partnerskim službama Velike Britanije, a realizovana je u vodama Venecuele, u Arubi.

Tada je iz Uprave policije Crne Gore saopšteno da je brod Aressa lociran i opserviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka.

„Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain ubačen na Aressu, Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres“, kazali su iz policije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA