Sport
Šesnaestogodišnjakinja postavila novi svjetski rekord! Ovaj rekord McIntosh je time impresivniji jer je osobni dosadašnji rekord popravila za više od tri sekunde.
#

Nova svjetska rekorderka na 400 metara slobodno je mlada, šesnaestogodišnja kanadska plivačica Summer McIntosh koja je najbolje vrijeme svih vremena isplivala na nacionalnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Novo najbolje vrijeme ove discipline je 3:56.08, čime je mlada Kanađanka za 32 stotinke popravila dosad najbolje vrijeme čija je vlasnica bila Australka Ariarne Titmus. Ovaj rekord McIntosh je time impresivniji jer je osobni dosadašnji rekord popravila za više od tri sekunde.

“Ovo je posve ludi rezultat. Nisam očekivala da mogu u ovom trenutku plivati svjetski rekord, ali je i dokaz kako je sve moguće. Potpuno sam se posvetila plivanju, ali ovakav nagli skok u rezultatu nisam mogla predvidjeti”, rekla je McIntosh koja je aktuelna svjetska doprvakinja u ovoj disciplini. Tada je bolja od nje bila jedino Amerikanka Katie Ledecky koja je svjetski rekord na 400 slobodno držala prije Titmus.

Prošle godine mlada McIntosh je na Svjetskom prvenstvu osvojila dvije zlatne medalje, na 200 delfin i 400 mješovito, što savršeno otkriva koliko je talentirana za sve discipline. Iduće Svjetsko prvenstvo održava se u japanskoj Fukuoki.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.