7 C
Sarajevo
25.04.2024

United izbacio Liverpool iz FA kupa, sjajni Fernandes pogodio za prolazak dalje Crvenih đavola

Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Liverpool rezultatom 3:2 i tako se plasirao u osminu finala FA kupa.

Liverpool je poveo pogotkom Mo Salaha u 18. minuti na asistenciju Roberta Firmina. Ovo je bila 17. asistencija Brazilca za egipatskog napadača u Liverpoolu. Niko pod vodstvom Jurgena Kloppa nije uspio više puta asistirati, nekom od svojih saigrača, od Firmina.

Manchester United se vratio u 26. minuti pogotkom Masona Greenwooda. On je postao drugi najmlađi strijelac Crvenih đavola u utakmicama protiv Liverpoola sa 19 godina i 115 dana. Prvi je Wayne Rooney, koji je Redsima postigao pogodak sa 19 godina i 83 dana.

- OGLAS -

U finišu prvog dijela domaći su imali neke šanse, a samo nakon tri minute igre u drugom poluvremenu Marcus Rashford je pogodio za 2:1. Engleskom napadaču ovo je bio četvrti gol u pet nastupa protiv Liverpoola na Old Traffordu.

Salah je vratio Liverpool u igru pogodivši za 2:2 u 58. minuti. Nakon toga Trent Alexander-Arnold je imao dobru šansu, a onda dugo Redsi nisu prijetili. U 78. minuti lijepim udarcem iz slobodnjaka Bruno Fernandes je doveo Crvene đavole u vodstvo, a do kraja su uspjeli zadržati prednost i slaviti.

Od debija Portugalca u dresu Uniteda u februaru 2020. godine, nijedan drugi igrač nije postigao više pogodaka za neki engleski klub. Ovo je Fernandesu bio 28. pogodak u dresu Manchester Uniteda.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA