12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Arijana Memić: Borba na Facebooku ne znači ništa, moramo im pokazati da se ne bojimo!

Ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu (18h) bit će održani protesti porodice ubijenog mladića Dženana Memića. Ovi protesti svojevrsna su reakcija porodice Memić nakon što je Vrhovni sud FBiH prihvatio žalbu Tužilaštva KS na oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su se teretili za “izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja”.

Vrhovni sud FBiH naložio je novo saobraćajno vještačenje, iako je Kantonalni sud u Sarajevu u presudi naveo da nema dokaza da je uopšte došlo do saobraćajne nesreće, kao i da povrede na tijelu Dženana Memića ne odgovaraju onima iz saobraćajnih udesa. Tokom sudskog postupka u više navrata je istaknuto da nema i kontakt tačke između vozila i pješaka.

- OGLAS -

“Pozivam sve dobre ljude da nam se pridruže u našoj borbi za pravdu, u subotu, ispred Narodnog pozorišta, u 18 sati. Dođite i svojim dolaskom nam pomozite, jer jedina snaga u ovom svemu su ljudi kojima je stalo! Borba na Facebooku ne znači ništa, ako ne stanemo na ulice i ne pokažemo im u lice da ih se ne plašimo i da nas se tiče! Jer Dženan nije samo moj brat, Dženan je simbol borbe i otpora! Dženan je ljubav! Dženan je najdublja rana, ali i najljepša misao! Borimo se, jer to je jedino što nam niko oduzeti ne može!”, kazala je sestra ubijenog Dženana, Arijana Memić te poručila:

“Da uvijek grlimo i grlite pravdu i svoje najmilije”.

 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA