Sport
Sjajna Lana Pudar osvojila šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu! Mlada 16-godišnja Mostarka je inače bila druga najmlađa učesnica finala nakon Summer McIntosh iz Kanade koja ima samo 15 godina.
#

Fenomenalna bh. plivačica Lana Pudar je novim uspjehom na Svjetskom prvenstvu u velikim bazenima u Budimpešti ponovo potvrdila svoj kvalitet i oduševila javnost u Bosni i Hercegovine.

Naime, Lana je na današnjoj finalnoj utrci u disciplini 200 metara delfin zauzela šesto mjesto. Utrku je isplivala u vremenu 2:07,85, što je na kraju bilo dovoljno za šesto mjesto.

Mlada 16-godišnja Mostarka je inače bila druga najmlađa učesnica finala nakon Summer McIntosh iz Kanade koja ima samo 15 godina.

U finalnoj utrci još su nastupali Helena Bach iz Danske, Yufei Zhang iz Kine, Regan Smith iz Sjedinjenih Američkih Država, njena sunarodnjakinja Hali Flickinger, Elizabeth Dekkers iz Australije te Boglarka Kapas iz Mađarske.

Podsjetimo, Lana je nedavno već ostvarila zapažen nastup na ovom Svjetskom prvenstvu budući da je osvojila sjajno osmo mjesto u disciplini 100 metara delfin. U Mađarskoj će još nastupati na utrkama u disciplini 50 metara delfin.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.