Sport
Sjajna Lana Pudar vrijedno trenira u Oranu, poznato kad je prva utrka Jučer je na rasporedu bio prvi trening s trenericom Alenom Ćemalović. Pudar je trenirala u bazenu "Nautical center of the Olympic complex" i tu će našu državu predstavljati na Mediteranskim igrama.
#

Sjajna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar priprema se za nastup na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu.

Pudar iza sebe ima odličan debi na seniorskom Svjetskom prvenstvu u plivanju gdje je ostvarila dva plasmana u finale zauzevši šesto (200 metara delfin) i osmo mjesto (100 metara delfin).

Pred mladom Mostarkom je još jedno takmičenje pošto će narednih dana nastupati u Alžiru gdje se održavaju Mediteranske igre. Lana je već nekoliko dana u Oranu gdje se sprema.

Jučer je na rasporedu bio prvi trening s trenericom Alenom Ćemalović. Pudar je trenirala u bazenu "Nautical center of the Olympic complex" i tu će našu državu predstavljati na Mediteranskim igrama.

Lana će svoj prvi nastup na Mediteranskim igrama imati u petak, 1. jula, u jutarnjim kvalifikacijama discipline 200 metara delfin.

U subotu, 2. jula, nastupit će u jutarnjim kvalifikacijama u disciplini 50 metara delfin, dok će svoj zadnji nastup na ovom takmičenju imati u ponedjeljak, 4. jula, u disciplini 100 metara delfin.

Zanimljivo, Lana već u ponedjeljak nakon utrke leti za rumunski Bukurešt gdje je 6. jula čeka nastup na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.