Sport
Solidan nastup bh. brzoklizača na "Alpe Adria Trophyju" u Celju Bosanskohercgovački brzoklizači ostvarili su solidan nastup na Međunarodnom takmičenju u brzom klizanju "Alpe Adria Trophy", održanom prošlog vikenda u Celju (Slovenija).
#

Boje Bosne i Hercegovine branilo je osam članova KKK Bosna iz Sarajeva. Najbolje plasmane zabilježili su Muhamed Zajimović i Mak Krstić osvojiši sedma mjesta, Ermin Raščić i Sumeja Zajimović bili su osmi, Asja Zajimović deveta, dok su Alina Brezović, Dalila Demerović i Ilian Krstić zauzeli 12., 14., i 22. mjesto.

- Zadovoljni smo nastupom naših takmičara u Celju, kod kojih se, posebno nakon angažmana kvalitetnog trenera, osjeti vidan napredak, a obaranjem ličnih vremena (Raščić, Brezović, Asja Zajimović) pokazuje da smo na pravom putu i da se isplati ulagati u ovaj olimpijski sport - kazao je predsjednik Saveza klizačkih sportova Zikrija Đonko.

Na takmičenju je nastupilo 160 brzoklizača iz devet zemalja - Slovenije, Hrvatske, Srbije, Austrije, Njemačke, Luksemburga, Slovačke, Mađarske i BiH.

S takmičarima u Celje putovao je njihov trener Nihad Bašić, kao i tim lider Merisa Bašić.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.