15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Jandroković: Hrvatska mora biti zemlja koja poštuje svoje heroje i svetinje

“Danas s osjećajem zajedništva, ponosa, i sreće slavimo povijesni uspjeh hrvatskog naroda, u zajedničkom činu oslobađanja hrvatskih teritorija okupiranih od srpskog agresora i Domovinski rat u cjelini”, poručio je Jandroković na na središnjem obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluje.

Jandroković je dodao kako se danas ”ujedno prisjećamo i stoljetnih pretenzija hrvatskog naroda za neovisnošću”.

“Prisjećamo se višetostoljetnog povijesnog puta koji je hrvatski narod s jakom nacionalnom sviješću i uz mnoge žrtve prešao od Zvonimirova grada do današnjeg hrvatskog Knina, gdje je agresija na domovinu započela i gdje smo agresora zauvijek porazili”, naglasio je Jandroković.

- OGLAS -

Predsjednik Sabora ustvrdio je kako danas najveću čast iskazujemo hrvatskim braniteljima. “Danas je dan kada cijela iseljena hrvatska iskazuje poštovanje i zahvalu svim hrvatskim braniteljima, koji su domoljubno, časno i požrtvovno stali u zaštitu svojega naroda”, kazao je Jandroković.

Dodao je kako stojimo ujedinjeni pred njihovim junaštvom, “znajući da će naša djeca zauvijek uživati vrijednosti za koje su se oni borili” te da je naš zadatak da svjesno te vrijednosti prenosimo na mlađe generacije. “Moramo imati vjere u sebe da ćemo znati riješiti i sve one probleme koji stoje pred nama, i da će biti Hrvatska, ta i takva Hrvatska kakve nema ljepše pod sunce od istoka do zapada”, poručio je Jandroković.

Smatra da budućnost ovisi ”samo o nama” i da toga moramo biti svjesni. “Naša domovina mora biti zemlja koja čuva svoj identitet, tradiciju i temeljne vrijednosti na kojima je stvorena, koja štuje svoje svetinje i heroje, koja objektivno valorizira svoju povijest, i odbacuje nasljeđe totalitarnih režima koji su je unazađivali i tiranizirali”, rekao je predsjednik Sabora.

Zaključio je kako se ”svi zajedno moramo još snažnije angažirati u ostvarivanju zadanih ciljeva”, a kroz stvaranje pozitivnih trendova i ozračja za život i rad u domovini, “pritom vodeći računa o okolnostima u kojima živimo”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA