2 C
Sarajevo
27.04.2024

Nurkić postaje najjači među Amerikancima: Bosanac im pravi veliki probleme! (VIDEO)

Novu odličnu partiju u dresu Portlanda pružio je bh. centar Jusuf Nurkić, koji je dominirao reketom Sixersa, a Trail Blazersi su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 130:115.

Obje ekipe su sjajno otvorile utakmicu, međutim od samog starta se vidjelo da ekipa Sixersa nema rješenje za odličnog Nurkića.

Započeli su utakmicu sa Marjanovićem, ali bosanska zvijer je upotpunosti dominirala parketom.

- OGLAS -

Do poluvremena je bio egal u utakmici, a rezultat na pauzi je glasio 59:56.

Treća dionica je bila ključna večeras za Portland, a Nurkiću se u ofanzivi priključio i ostatak ekipe. Sixersi nisu imali rješenja u defanzivi, a u napadu nisu uspjeli biti efikasni kao protivnici.

Portland je tako stvorio prednost od 18 razlike koju su uspjeli zadržati i do kraja utakmice. Konačan rezultat je glasio 130:115.

Nurkić je pružio monstruoznu partiju sa ubačena 24 poena uz 10 skokova i 4 asistencije. Iz igre je šutirao 9/13, a sa linije slobodnih bacanja 6/7 te je na kraju utakmice i proglašen najboljim igračem iste. Ovo je bh. centru bio 28. double double u sezoni i to mu je ujedno i najbolji učinak u karijeri.

Lillard je u redovima Portlanda dodao 17 poena, dok je kod domaćina najefikasniji bio Ben Simmons koji je postigao 29 poena uz 7 skokova i 10 asistencija, prenosi scsport. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA