Sport
Stojnić odgovorio Deliji: Ne zaboravi jedno, ja tebe nisam pljuvao kada si mi otkazao meč! Oštar odgovor bh. borca
#

Nakon Delijinih prozivki, oglasio se  i Denis Stojnić, a prenosimo vam šta je rekao u nastavku: 

Ante je mlad momak, ali jedno ne smije zaboraviti, a to je kad je on meni prvi put otkazao meč u njegovom Dubrovniku. Ja ga nisam pljuvao kad je on potpisao za RIZIN JAPANSKU ORGANIZACIJU i meni otkazao meč u Dubrovniku. Isto tako ni njegovog sadašnjeg mentora Cro Copa nisam pljuvao kad je Zovko Orsat zakazivao meč između nas dvojice u sarajevskoj Zetri. Također nisam pljuvao to što je tada Mirko dobio u Japanu nekog kečera nakon čega je slijedio turnir K1 u Zagrebu.
Moje nije da pljujem van ringa ili kaveza, ja ću svoje da pokažem unutra u borbi.

Ne smiju zaboraviti da sam ja čak nespreman radio meč sa Cainom Velasquezom, bivšim prvakom UFC-a, a možda i najboljim MMA borcem ikad.

Za taj meč se nisam ni dan spremao. Pauzirao sam sa treninzima 8 mjeseci prije te borbe, ali sam bez pola riječi ušao u ring sa Cainom Velasquezom kad su me nenadano telefonski kontaktirali i rekli da radim meč u UFC-u sa Cainom Velasquezom.

Poslije tog meča sam se spremao samo 3 mjeseca za meč sa Stefanom Struveom i odradio najkrvaviji meč u historiji UFC-a. Da ne zaboravimo da sam sa temperaturom od 39 stepeni odradio meč sa Mighti Mo-om, jednim od najjačih nokautera današnjice i pobijedio u tom meču, a naravno da ne zaboravimo Christian M Pumbua bivšeg prvaka Bellatora kojeg sam nakautirao sa povrijeđenim ramenom u drugoj rundi. Tu su mi također ljekari zabranili da se borim, ali je nakon mojih molbi organizacija HIT-FC to ipak dozvolila.

S obzirom na sve ovo zamolio bih Antu da se ponaša van kaveza sportski i da se strpi za mart da ga prebijem u Poljskoj.
Tebe se neko prepao? Dečko smanji doživljaj, mart je blizu i poštuj pravila organizacije - borci ulaze u meč zdravi.

U UFC KHABIB MAGOMEDOV JE DAN POSLIJE VAGANJA OTKAZAO MEČ SA TONY FERGUSONOM,PA NIKO NIKOGA NIJE PROZIVAO I EVO KONAČNO ĆE NJIH DVOJICA I RADITI NAKON GODINU I VISE MEČ. MART JE BLIZU, SLUŠAJ SVOG TRENERA I TRENIRAJ. SUTRA POBIJEDI OVAJ MEČ JER RADIŠ GA SA NE BAŠ RESPEKTABILNIM BORCEM. NE OBMANJUJ JAVNOST DA SAM TRI PUTA OTKAZAO MEČ, AKO JE MEČ OTKAZAN SAMO JEDNOM U DUBROVNIKU I TO NA TVOJU INGERENCIJU. JA SAM TVOJU ODLUKU POŠTOVAO. ZATO I TI POŠTUJ NE MOJU, NEGO ODLUKU KSW-a I MOG MENADŽERA IVANA DIAKOVIĆA. ŽELIM TI PUNO SREĆE I VIDIMO SE U MARTU U POLJSKOJ!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.