Sport
Super Bowl: Mahomes režirao preokret u zadnjoj četvrtini, Chiefsi na tronu nakon pola stoljeća Kansas City Chefsi po drugi su put u historiji osvojili Super Bowl! Ekipa legendardnog trenera Andyja Reida u finalnom je obračunu s 31:20 svladala San Francisco 49erse, a junak dvoboja opet je bio Patrick Mahomes.
#

Kansas City Chefsi po drugi su put u historiji osvojili Super Bowl! Ekipa legendardnog trenera Andyja Reida u finalnom je obračunu s 31:20 svladala San Francisco 49erse, a junak dvoboja opet je bio Patrick Mahomes.

Čudesni quarterback utakmicu je zaključio s 286 jardi dodavanjem, po dva TD-a (dodavanjem) i presjecanja, ali i jednim touchdown probijanjem.

San Francisco 49ersi su uspjeli u prvom dijelu zaustaviti Patricka Mahomesa na samo 106 bačenih jardi, dok je njihov quarterback Jimmy Garoppolo u tom periodu imao 89 jardi uz po jedan touchdown i interception.

Chiefsi su u zadnju četvrtinu ušli s deset poena zaostatka, ali onda je oduševio tandem Mahomes – Williams. Prvi je odveo Kansas do preokreta, dok je Williams u tom periodu imao dva TD-a probijanjem.

Odlučujući momenat se desio sredinom posljednje dionice kada je Mahomes bacio pas od 45 jardi na trećem pokušaju za 15 jardi ka Tyreekeu Hillu, a poslije toga je uslijedio touchdown za 20:17.

Chiefsi su stekli momentum, veoma brzo došli do lopte i uslijedio je potpuni zaokret. Novi touchdown, novi sjajni drive Mahomesa, krunisan dodavanjem ka Damienu Williamsa za vodstvo 24:20 na dva minuta i 44 sekunde prije kraja. Milimetri su bili u pitanju, sudije su pregledavale snimak, ali odluka o touchdownu je ostala na snazi…

Krenuo je San Francisco po novi preokret. Imao je nekoliko dobrih dodavanja Garoppolo, ali na minut i 20 iskoristili su Ninersi sva četiri pokušaja, a nisu uspjeli doći do novog prvog downa i ostalo im je da ispucaju tri time-outa i nadaju se da će brzo Chiefsi izgubiti loptu.

To se nije dogodilo, jer je Williams, ne samo osvojio prvi down, već je išao do samog kraja i drugim touchdown zapečatio priču, za povratak Kansasa na tron poslije ravno pola stoljeća.

Svi ljubitelji američkog nogometa mogli su bili zadovoljni viđenim, a Chiefsi slave prvi naslov poslije 1969. godine!

  / 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.