Sport
Suspendovana osam godina jer je vrijeđala i vikala na mlade sportiste Hani je trenirala neke od najboljih gimnastičarki SAD- poput olimpijske pobjednice iz 2016. Lori Ernandes i svjetske prvakinje iz 2018. Rajli MekkaskerBivša trenerica u američkoj gimnastičarskoj olimpijskoj reprezentaciji Megi Hani (42) suspendovana
#

Bivša trenerica u američkoj gimnastičarskoj olimpijskoj reprezentaciji Megi Hani (42) suspendovana je na osam godina zbog emocionalnog i verbalnog zlostavljanja gimnastičara.

U obrazloženju odluke Američke gimnastičarske federacije navodi se kako je Hani emocionalno i verbalno zlostavljala gimnastičare, te ih tjerala na treninge dok su povrijeđeni. Čak je vikala i vrijeđala male gimnastičare od koji su neki imali svega 10 godina.

Hani je trenirala neke od najboljih gimnastičarki SAD- poput olimpijske pobjednice iz 2016. Lori Ernandes i svjetske prvakinje iz 2018. Rajli Mekkasker.

Čelnici američke gimnastike prvi su put primili pritužbe protiv Hani na zlostavljanje 2016.  godine. Tri godina kasnije je objavljeno kako je pod istragom zbog nedoličnog ponašanja i tjeranja povrijeđenih sportista na treninge.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.