Sport
Sutra startuje bokserska Premijer liga BiH Nakon dugogodišnje blokade i zastoja rada Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine (BSBiH), u zadnjih godinu godinu dana izabrano novo rukovodstvo uspjelo je da riješi sve probleme i nedaće koje su zahvatile taj savez
#

Uspješno je riješena blokada bankovnog računa, administrativni rad kancelarije, isplaćena novčana dugovanja prema Evropskoj bokserskoj federaciji (EUBC), tako da je savez sada  punopravni član ove asocijacije. Također, usvojeni su planovi i programi i rada saveza za naredni period i sve što je potrebno za normalno funkcionisanje rada i podršku nacionalnim selekcijama svih starosnih uzrasta, saopćeno je iz BSBiH.

Poslije svega učinjenog u proteklih godinu dana na red je došla i organizacija i realizacija Premijer lige BiH u olimpijskom boksu. Riječ je nacionalnoj ligi koja će okupiti sve bokserske klubove iz cijele BiH, a pravo nastupa imaju samo seniori. 

" Cilj Premijer lige je okupljanje i takmičenje najkvalitetnijih boksera iz cijele BiH, kako bi u našoj državi imali što kvalitetnije takmičenje i borbe, i na taj način pokusali osposobiti naše reprezentativce za najveća evropska i svjetska takmičenja i u skorijoj budućnisti ponovo imali imena svjetskog ranga kao što su Anton Josipović, Marijan Beneš, Almedin Fetahović i mnogi drugi bh. šampioni" - kazao je predsjednik BSBiH Enes Peštek. 

 Učešće u Premier ligi uzet će preko 30 klubova iz BiH, a prvo kolo održat će se u subotu, 4. maja, u Bijeljini s početkom u 15.00 sati.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.