11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Kažnjen zbog štanda za potpisivanje peticije protiv poskupljenja vode!

Peticiju je pokrenulo nekoliko gradskih odbornika i narodni poslanik Draško Stanivuković, koji je, tvrdi, tražio dozvolu za postavljanje štanda i na svih 12 mjesta je odbijen, jer je, kako kažu, grad u narednih nekoliko dana zauzet.

– Grad je zauzet tačno onoliko dana koliko mi imamo vremena da potpišemo peticiju i to na svim mjestima za koja sam pitao. Kažu da je trg zauzet, a trg prazan. Došli su da mi sklone štand i da me kazne jer zauzimam prostor, pa sam ih pitao ko će biti kažnjen zbog hrpa snijega na trgu koje takođe zauzimaju prostor – rekao je Stanivuković.

- OGLAS -

Nakon kazne i zabrane da drže štand na Trgu Krajine, građani su štand premjestili na hrpu snijega, kako ne bi zauzimali dodatni čist prostor, te se gore penjali i potpisivali je.
Tako su na hrpi snijega danas bile i bake koje su željele da da daju svoj potpis borbi za poskupljenje vode, kojima nije bio problem da se popnu na snijeg.

– Građanima je ovo bitno. Stvarno nam vrijeđaju inteligenciju i naravno, dobio sam i kaznu. Boje se protesta i velike grupe ljudi, a sada se boje i štanda od metar – rekao je Stanivuković.

Stanivukovića je Komunalan policija kaznila jer nije imalo dozvolu za štand, ali građane to nije spriječilo da potpisuju ovu peticiju i pokušaju da zaustave najavljeno poskupljenje vode.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA