Sport
Talibanska vlast nakon sastanka s MOK-om: Učestvujemo na Olimpijskim igrama u Pekingu Čelni ljudi koje su talibani postavili na čelo afganistanskog sporta najavili su nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.
#

Direktorat za sport Afganistana održao je sastanak u Kataru sa predstavnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) nakon čega je potvrđeno da će takmičari iz ove zemlje biti učesnici najvećih takmičenja na internacionalnom nivou.

MOK se oglasio saopštenjem u kojem se navodi da Afganistanci planiraju poštovati preporuke organizatora velikih takmičenja.

"Tokom sastanka predstavnici Afganistana naveli su da se zalažu za poštovanje preporuka koje smo saopštili. Obje strane podržavaju bavljenje sportom na siguran način i bez diskriminacije. Razgovori su bili konstruktivni i nadamo se da će dijalog biti nastavljen", saopšteno je iz MOK-a.

Nacionalni olimpijski komitet Afganistana ostaje međunarodno priznat, a sportisti iz ove zemlje u februaru će nastupati na Olimpijskim igrama u Pekingu, prenosi Klix.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.