7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Vučić bi na Svjetsko prvenstvo

Nakon sastanka sa premijerima Grčke, Bugarske i Rumunije u Beogradu Vučić izjavio  da su te četiri zemlje donijele odluku da rade na kandidaturi za domaćina Evropskog prvenstva u fudbalu 2028. i Svjetskog fudbalskog prvenstva 2030. godine.Vučić je ovom prilikom kazao da ta kandidatura iziskuje velike projekte i uređenje infrastrukture i naglasio da je Srbija spremna za taj izazov.
 
“Iduće godine počinjemo sa gradnjom nacionalnog stadiona, a gradit ćemo i stadione u drugim gradovima. Međutim, to nisu samo stadioni nego ogromna infrastruktura”. Također je  istakao da će tri zemlje, kojima će se pridružiti i Grčka, 2021. godine zajednički organizovati i Evropsko prvenstvo za žene u odbojci, podsjetivši da su Srpkinje najbolje na svijetu u tom sportu, kao i da se nada da će do kraja godine biti završen krak Koridora 10 koji će povezati Beograd i Sofiju, kao i da će Beograd uskoro auto-putem biti vezan sa Bukureštom, odnosno sa Atinom i Solunom.
 
 
Premijer Grčke Aleksis Cipras je izrazio zadovoljstvo, jer su na sastanku, gdje je donesena odluka o osnivanju organizacionog odbora za kandidaturu za Evropsko i Svjetsko prvenstvo u fudbalu, prisustvovali i predsjednici fudbalskih saveza i ministri sporta četiri zemlje.

“Napravili tim koji će igrati kreativnu utakmicu i donijeti dobrobit svima. To je utakmica koja će dati važne golove”, rekao je Cipras i rekao da je na ovaj način poslata simbolična poruka da je Balkan region mira.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA