Sport
Tražio da se brani sa slobode: Sud u Kolnu donio odluku o zahtjevu Adnana Ćatića Iako je Okružni sud u Kolnu izdao odluku o puštanju na slobodu uz plaćanje kaucije, bivši svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić, alias Felix Sturm i dalje ostaje u pritvoru!
#

Naime, javni tužilac je podnio direktnu žalbu pa njemački bokser bh. porijekla ostaje iza rešetaka zbog optužbe za utaju poreza, prenosi Radiosarajevo.ba.

To nije sve: Nakon što je Ćatić u petak uhapšen na sajmu fitnessa FIBO u Kolnu, Viši regionalni sud u Kolnu otvorio je slučaj protiv njega i zbog zloupotrebe dopinga te napada.

Ćatić je navodno bio dopingovan zabranjenim stanozololom 20. februara 2016. u borbi za titulu svjetskog prvaka protiv Rusa Fedora Čudinova. Pokretanje proces po ovom slučaju najavio je u srijedu Viši regionalni sud u Kolnu, ali nije jasno kada će početi eventualno suđenje.

Podsjetimo, Ćatić se optužuje da je dio prihoda od svojih borbi prebacio u Švicarsku kako bi izbjegao plaćanje poreza.

Ćatićev Sturm Box Promotion GmbH je surađivao sa sportskom marketinškom agencijom UFA Sports i TV stanicom Sat-1, a postojala su tri izvora prihoda - ulaznice, TV prava i sponzorstva.

U novinskim člancima je objavljeno da je u svakom Ćatićevom meču ostvaren prihod koji se kreće između 1,8 i 2 miliona eura, iako se spominju i cifre od 3,5 miliona eura zarade po borbi.

Optužnica se temelji na tome da je dio prihoda od borbi preuzeo korporativni i finansijski konsultant Hans Peter Moser i prenio u švicarski Neuhausen. Razlog: U Švajcarskoj je novac oporezivan s 15 posto, dok bi u Njemačkoj platili 45-47 odsto.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.