Sport
Tri medalje za bh. reprezentaciju na Balkanskom prvenstvu u bodibildingu/fitnesu Bosanskohercegovačka reprezentacija osvojila je tri medalje na Balkanskom prvenstvu u bodibildingu i fitnesu, koje je održano u Rumuniji.
# Fena
 
Bosanskohercegovačka reprezentacija osvojila je tri medalje na Balkanskom prvenstvu u bodibildingu i fitnesu, koje je održano u Rumuniji.
 

Selekcija BiH je sa 3 takmičara, Sašom Draškovićem, Ivanom Vučković, Lejlom Šećić i selektorom Mirsadom Terzom, osvojila dvije zlatne medalje i jednu bronzanu.

Zlatne medalje za Bosnu i Hercegovinu su osvojili Saša Drašković u kategoriji bodibilding preko 100 kg i Lejla Šečić u kategoriji bikini fitnes preko 167 cm. Ivana Vučković je bila bronzana u kategoriji body fitnes u otvorenoj konkurenciji.

- Naš rezultat je ustvari i pokazatelj da je bodybuilding scena u BiH, iako malobrojna, ipak na veoma visokom nivou. Naši takmičari redovno ostvaruju rezultate na balkanskim prvenstvima, a ovaj zadnji, stopostotni učinak, dovoljno govori u korist kvalitete nastupa. Naša dva takmičara, Sašu i Lejlu, očekuje još nastup i na Evropskom prvenstvu koje je na programu za dva vikenda u Španiji, a i državno prvenstvo u Kaknju koje prethodi, održava se naredni vikend. Ovom prilikom bih i pohvalio rad Saveza koji je, u ovim teškim uvjetima organizirao i djelomično sufinansirao odlazak našeg tima i Elit Nutrition, koji je izašao u susret našim takmčarima i obezbjedio jednoobraznu odjeću i opremu - izjavio je selektor Mirsad Terzo, saopćeno je iz Bodibilding i fitnes saveza BiH.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.