8 C
Sarajevo
26.04.2024

Tuđman: Mektićeve optužbe su antihrvatska histerija

“Ova besmislica, dezinformacija koja je puštena u javnost trebala je neutralizirati važnost ovoga skupa”, kazao je Tuđman.

On je naveo nekoliko čimbenika koji tu priču čine, kako je kazao, besmislenom.

 

- OGLAS -

“S jedne strane činjenica jeste da je u odnosu na sve druge europske zemlje, broj onih koji su se išli boriti za džihad, odnosno islam, iz BiH je najveća ta brojka. S druge strane, govori to ministar u čijoj nadležnosti nisu službe, plasira nešto što ne može tvrditi da je zasnovano na njegovim spoznajama. Treće, onaj tko imalo ima racionalnoga odnosa i spoznaja kako funkcioniraju države, s kim rade hrvatske službe, koje su umrežene sa sigurnosnim mehanizmima EU – može se vidjeti da takva jedna dezinformacija neće biti prihvaćena od hrvatskih partnera iz zemalja EU”, kazao je Tuđman i dodao:

 

“Antihvatska histerija škodi onima koji su plasirali tu informaciju.”

 

Da li bi trebalo pokrenuti istragu – ko stoji iza svega, Tuđman je kazao: “To je problem BiH. Hrvatska nema taj problem”.

 

Podsjećamo, portal Žurnal sinoć je objavio da su obavještajci i diplomate Republike Hrvatske pokušali najmanje dva puta vrbovati pripadnike selefijskog pokreta iz BiH za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojskog kantona.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA