Sport
Organizator ovog turnira je Udruženje "Naši heroji"
U Sarajevu turnir u znak sjećanja na istaknutog sportskog radnika i humanistu Senada Islama Prijave ekipa mogu se izvršiti na broj telefona: 061/719-871.
#

Za života je Senad Islam ostvario i iza sebe ostavio velika djela. Kao čovjek, biznismen, humanista, patriota, sportski radnik…

Bio je predsjednik FK Goražde, član Izvršnog odbora NSBiH; pomagao je brojne sportske kolektive i pojedince. Izgradio je danas prestižnu firmu u Bosni i Hercegovini i regionu SENIGOR, koja zapošljava skoro sto radnika.

Islam je preminuo 20. januara 2023. godine. U znak sjećanja na Senada Islama, u sarajevskom naselju Sokolje organizira se Prvi memorijalni malonogometni turnir, čiji je novčani fond 4500 KM.

Zvanično mogu početi prijave. Organizator je poslao javni poziv svim ekipama.

“Obavještavamo sve ljubitelje futsala, igrače, navijače, sponzore, da će se 13. i 14. 5. 2023.god. odigrati Prvi memorijalni malonogometni turnir 'Senad Islam'. Ukupni nagradni fond 4500 KM. Sve sudionike očekuju vrhunski uslovi.

Turnir se igra na vještačkoj podlozi, teren 'Zlatno polje' u 'Naselju heroja Sokolje' (ispod OŠ 'Sokolje'). Stadion je sa otvorenom tribinom. Kako bi gledali što veći broj kvalitetnih igrača, dozvoljeno je prijaviti neograničen broj 'profesionalnih igrača'.

Turnir sude sudije NSBiH. Raspored utakmica pravi organizator. Utakmice se ne igraju u slučaju velikih vremenskih nepogoda, a o odigravanju utakmice odlučuju organizatori i sudije. Uplata kotizacije najkasnije do pred sami početak prve utakmice koju vaša ekipa igra.

Na klupama za rezervne igrače mogu biti prisutni igrači i trener; svi ostali predstavnici mogu sjesti na tribine. Spisak igrača dostavljate za zapisnički stol pred početak prve utakmice. Nedolično ponašanje igrača ili predstavnika ekipa bit će sankcionirano”, naveli su organizatori u javnom pozivu", saopćeno je. 

Organizator ovog turnira je Udruženje "Naši heroji". Prijave ekipa mogu se izvršiti na broj telefona: 061/719-871.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.