7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Koliko Zmajevi mogu protiv Italije, ponovo Grčke i neugodne Finske?

Formirane su grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se igrati u 12 različitih kontinentalnih gradova.
Naša reprezentacija je u grupi sa Italijom, Grčkom, Finskom, Armenijom i Lihtenštajnom.

Italijani su jedna od najuspješnijih svjetskih reprezentacija te će biti i najveći favoriti u grupi J. Mnogo kvalitetnih pojedinaca, iskusnih igrača i jedan od najiskusnijih štoperskih parova.

Ako krenemo od golmanske pozicije, mladi Donnarumma je jedan od najperspektivnijih golmana današnjice te predstavlja novu snagu ove reprezentacije. Našem Dijamantu on je dobro poznat, a svi pamte sjajne golove koje je Džeko postigao protiv Milana.

- OGLAS -

Većina igrača nastupa u Seriji A i to defanzivna linija u sastavu: Biraghi (Fiorentina), Chiellini (Juventus), Bonucci (Juventus) i Florenzi (Roma). Tako je bilo u utakmici Lige nacija protiv Portugala što ne znači da je ovo najjači defanzivni sastav.

O veznom redu i napadu ne treba previše trošiti riječi, a najopasniji prema naprijed svakako da jesu Immobile i Insigne.

BiH i Italija su 1996. odigrale prijateljski meč, a naši momci su u sastavu Dedić, Konjić, Begić, Jašarević, Glavaš, Halilović, Šabić, Salihamidžić, Beširević, Baljić i Bolić slavili rezultatom 2:1.

2004. godine Zmajevi su igrali protiv Finske, a tada smo slavili rezultatom 1:0. Finci važe za jednu od neugodnijih reprezentacija te će sigurno biti zanimljivo igrati protiv njih.

Finska je prije nekoliko dana igrala meč u okviru Lige nacija protiv Grčke, a poraženi su rezultatom 1:0. U toj utakmici Grci su opravdali ulogu favorita te su dominirali od početka pa sve do kraja utakmice.

O Grčkoj i utakmicama s njima ne treba previše trošiti riječi. Uvijek negodna, drska i na sve načine će pokušati doći do pobjede. Svi ćemo se sjetiti nemilih scena koje su se desile u Zenici. Jedan od glavnih aktera je bio i Džekin klupski kolega Kostas Manolas.

Po određenim statistikama, BiH i Grčka su do sada odigrali ukupno 9 utakmica. Grčka je slavila četiri puta i isto toliko je bilo utakmica bez pobjednika. Zmajevi su jednom uspjeli savladati Grčku.

Ovo će vjerovatno biti i posljednji pokušaj za neke od igrača da se po prvi put plasiraju na Evropsko prvenstvo u fudbalu, a prije svega se tu misli na Edina Džeku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA