Sport
UFC suspendovao žene zbog čak 800 udaraca u najboljoj ženskoj borbi u historiji U nedjelju je u Las Vegasu vikenda najbolja ženska borba u historiji UFC-a.
#

 

U dvoboju  Weili Zhang i Joanne Jedrzejczyk na kraju je slavila Kineskinja podijeljenom sudačkom odlukom. U spektakularnoj borbi viđeno je čak 800  udaraca. Nakon meča borkinje su izgledale užasno i gotovo neprepoznatljivo. Obje su odmah završile u bolnici, a zbog pretrpljenih povreda prijetila im je dugotrajna suspenzija.

No UFC je ipak donio drugačiju odluku. Zaradila su dvomjesečnu suspenziju. Mogu se boriti već od 7. maja, a trenirati od 22. aprila. Odluka je iznenadila mnoge UFC fanove, no čelnici organizacije donijeli su je u dogovoru s doktorima.

 Kineskinja je za brutalnu tuču zaradila 200 hiljada dolara, a Joanna 106. To je naravno jako malo jer su prikazala najbolju žensku borbu ikad. Zanimljivo, Yoel Romero je zaradio više od njih dvije u glavnoj borbi večeri protiv Adesanye. Spomenuti borci ušli su u oktogon za naslov prvaka u srednjoj kategoriji, no razočarali su i kombinirano ispalili tek 221 udarac.

Adesanya je dobio pola miliona dolara, a Romero 350 hiljada.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.