Sport
Usain Bolt pozitivan na koronavirus Niti najbrži čovjek u historiji Jamajčanin Usain Bolt (34) nije 'pobjegao' koronavirusu.
# AFP

Niti najbrži čovjek u historiji Jamajčanin Usain Bolt (34) nije 'pobjegao' koronavirusu.

Bivši atletski superstar pozitivan je na koronavirus, izvijestili su jamajčanski mediji. Za sada nije jasno je li pokazao simptome, a iduća dvije sedmice provest će u samoizolaciji.

Bolt je prije nekoliko dana na rodnoj Jamajci proslavio 34. rođendan zabavom iznenađenja koju je organizirala njegova dugogodišnja partnerica Kasi Bennett.

Rođendanskoj zabavi prisustvovalo je mnoštvo poznatih i slavnih imena poput engleske nogometne zvijezde Raheema Sterlinga iz Manchester Cityja i napadača Bayer Leverkusena Leona Baileya.

Po svemu sudeći na zabavi se i zarazio.

Svjetski rekorder na 100 (9.58) i 200 (19.19) metara u maju ove godine postao je otac djevojčice Olympia Lightning i od tada uživa u očinstvu.

Bolt je jedini sprinter u historiji koji je na olimpijskim igrama triput zaredom osvajao zlatna odličja na 100 i 200 metara. Prvi put mu je to pošlo za rukom 2008. u Pekingu, a potom je isto ponovio 2012. u Londonu i 2016. u Rio de Janeiru.

Ukupno je osvojio osam zlatnih olimpijskih medalja. Karijeru je prekinuo na pragu 31. rođendana, nakon Svjetskog prvenstva 2017. u Londonu, gdje je u svojoj posljednjoj utrci, štafeti 4×100 metara, ozlijedio butni mišić i do cilja stigao uz pomoć kolega iz reprezentacije.

Tako je ostao na 11 naslova svjetskog prvaka, dva srebra i jednoj bronci osvojenoj na svom posljednjem SP-u u utrci na 100 metara.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.