Sport
Uspjeh mladih klizačica na Prvenstvu BiH Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine uz podršku Olimpijskog komiteta BiH, proteklog vikenda u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" , organizovao je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju.
# Agencije/Fena

Takmičenja su održana u 10 kategorija, a titule prvakinja za klizačku sezonu 2019/20 osvojile su Adna Bećar, Zara Husedžinović, Edna Hamzić, Nedim Kruščica, Lana Galijašević, Sofija Kljajić, Emina Ćapin, Eva Sužnjević, Iman Bajramović Hergić i Ada Korić.
Srebrene medalje osvojile su Hena Uzunović, Vega Krasny, Sara Mujčić i Asja Hamzić, dok su bronze osvojile Maisa Hamzić, Lea Salihagić i Atina Aleksandra Smirnov, saopšteno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

 - Organizacija ovog takmičenja, kojim smo obilježili i godišnicu ZOI održanih 1984. godine u Sarajevu, bila je na najvišem nivou, što su nam potvrdile i prisutne strane sudije. Najdraže pozitivne ocjene dobili smo od prisutne publike, koja je uživala u izvođenju najtežih elemenata u umjetničkom klizanju, a posebno smo zadovoljni što se kod svih takmičara osjeti vidan napredak i želja za napredovanjem i uspjehom - kazao je predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH Zikrija Đonko.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.