20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Ekstremni desničari prošetali Zagrebom u majicama “ZDS” uz prekrižene zastave EU (FOTO + VIDEO)

Dvadesetak simpatizera ekstremno desne Autohtone- Hrvatske stranke prava jutros je paradiralo Zagrebom.

Osim zastava s grbom s prvim bijelim poljem i zastava HOS-a, neki su nosili i majice s ustaškim pozdravom “Za dom spremni”. Također, na jednoj zastavi bio je prekrižen simbol Europske unije, prenosi Index.hr.

Oni su pored zastava Republike Hrvatske kroz Zagreb nosili i šahovnice s prvim bijelim poljem te zastave HOS-a (Hrvatske odbrambene snage) i sliku sa likom Ante Starčevića uz parolu “Hrvatska nije slobodna. Oslobodimo Hrvatsku”.

- OGLAS -

Radi se o mimohodu Autohtone – Hrvatske stranke prava. Svečanom, kako ga oni nazivaju.

“U nedjelju 23. lipnja 2019. godine Autohtona – Hrvatska stranka prava povodom Antunova održava svečani mimohod. Okupljanje je od 11, 00 do 11, 30 sati ispred doma Ante Starčevića , a u 12, 00 sati krećemo prema Trgu bana Josipa Jelačića.

Autohtona – Hrvatska stranka prava za svakog sudionika osigurala je štap sa barjakom s bijelim poljem. Nosit ćemo Hrvatski štit, sliku Ante Starčevića i transparent ” Hrvatska nije slobodna, oslobodimo Hrvatsku ” ! Pozivamo sve koji dolaze da dođu u brnoj majici i crnim hlačama !

Dan prije komunjare slave ubijanje Hrvata , i rušenje Hrvatske države.

Pokažimo im u nedjelju da Hrvatska živi viječno !!

Tko ima namjeru doći molim da mi se javi putem poruke”, stoji u njihovoj objavi na Facebooku koju prenosimo bez intervencija u pravopis.

Policija je nadzirala članove ove stranke i snimala cijeli defile.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA