-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Neslavan oproštaj Pjanića od Juventusa: Sarri je želio da igramo njegov stil igre iz Napolija, ali…

Juventus je večeras u Torinu sa 2:1 savladao Lyon u revanšu osmine finala Lige prvaka, ali to nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

Lavovi su prošli zbog gola u gostima, a ova utakmica je bila posljednja za Miralema Pjanića u dresu Juventusa, pošto sada prelazi u Barcelonu.

“Veliko razočarenje za nas jer smo silno željeli proći dalje. Loše smo krenuli, ali smo ostali u igri. Na kraju je sve ovo razočaravajuće i teško je sve prihvatiti”, kazao je Pjanić nakon utakmice u kojoj je zamijenjen u 60. minuti.

- OGLAS -

“Klub može mnogo više, a ne samo osvajati Scdudetta. Nemam sumnje da će ovaj tim biti još jači naredne sezone, znam šta mogu”, dodao je Pjanić.

Jasno je svima da Juventus pod Maurizijom Sarrijem ne liči na onaj stari tim, a Pjanić kaže kako je Sarri želio da ekipa igra njegov stil igre iz Napolije, ali kako dodaje, on i saigrači su jednostavno drugačiji.

“Proteklih nekoliko mjeseci nisu bili onakvi kakvi smo željeli. Još ne znam zašto je to tako. Želio sam da igram više, to je sigurno. Trener je želio da igramo njegov stil igre, kojeg je igrao sa Napolijem, gdje su svi umiješani i posvećeni, ali mi smo igrali drugačije i nisam jedini koji misli tako. Trebat će vremena da se sve posloži”, istakao je Pjanić.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA