1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Zmajevi srušili prvu prepreku! Pobjeda u kvalifikacijama za juriš na Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za EURO 2020. godine otvorila je trijumfom na Grbavici protiv Armenije rezultatom 2:1.

Prvu priliku su imali gosti u sedmoj minuti, ali Karapetian je loše zahvatio loptu iz dobre situacije. U 10. minuti genijalan pas Pjanića, ali golman Airapetyan zaustavlja pokušaj Višće.

Naša selekcija je lagano preuzimala dominaciju na terenu, a u 18. minuti šut je oprobao i Krunić, lopta odlazi pored gola. Odlična akcija naših reprezentativaca u 23. minuti, no udarac Zakarića blokira Haroyan. Pet minuta kasnije nova prilika za Zmajeve, međutim lukav pokušaj Pjanića iz slobodnjaka zaustavlja Airapetyan.

- OGLAS -

Igrala se 33. minuta, kada je Pjanić sjajno ubaci iz novog kornera, na prvoj satviti je efektno glavom šutirao Kurnić i doveo našu selekciju u vodstvo od 1:0.

Na odmor smo mogli otići i sa vodstvo od 2:0, no Armenci su imali sreće u 43. minuti nakon odličnog udarca glavom našeg kapitena Edina Džeke.

U nastavku ozbiljan napad naše selekcije u 48. minuti, ali Haoryan blokira pokušaj Višće, prethodno je Zakarić dobro prošao. Armenija se otvorila u nastavku, a u 57. minuti, Bičakčić je blokirao pokušaj Mkhitaryana. Opasan napad gostiju u 61. minuti, no spetljali su se u završnici.

Dobra šansa za Mkhtaryana u 70. minuti, ali loše je šutirao i lopta odlazi pored gola. Minut kasnije Pjanić pokušava udarcem sa 20 metara, ostalo je 1:0. Mkhitaryan je imao još jednu priliku za Armeniju u 73. minuti, lopta je otišla pored gola.

U 78. minuti prava drama pred golom Armenije. Milošević je pogodio prečku nakon toga Arapetyan prvo sjajno zaustavlja šut Džeke, a zatim i pokušaj Zukanovića. Dvije minute kasnije sjajna akcija naše reprezentacije, Višća je asistirao, a Mliošević pogodio za 2:0.

U prvoj minuti sudijske nadoknade penal za Armeniju, a siguran realizator je bio Mkhitaryan za 2:1, što se ispostavilo kao i konačan rezultat utakmice, prenosi sportske.ba. 

BIH – ARMENIJA 2:1 (Krunić 33’, Milošević 80'/Mkhitaryan 90+2'(p))

Stadion: Grbavica; Gledatelja: 10.500; Sudija: Jakob Kehlet (Danska); Žuti kartoni: Ćivić (BiH)

BIH: Šehić, Ćivić, Bičakčić, Todorović, Zukanović, Bešić, Krunić (Gojak 83’), Pjanić, Višća, Zakarić (Milošević 65’), Džeko (Koljić 86’).

ARMENIJA: Airapetyan, Haroyan, Grigoryan, Mkhtrchyan, Calisir, Ghzyaryan, Hovannisyan, Daghabahsyan, Mkhitaryan, Karepetyan (Briasco 67’), Adamyan (Babayan 67’).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA