2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Sjednica Europarlamenta umjesto u Strasbourgu održana u Bruxellesu

Sjednica je skraćena, na dnevnom redu samo tri teme

Naime, u zadnji tren odustalo se od prakse održavanja plenarne sjednica EP-a u Strasbourgu zbog bojazni da bi putovanje velikog broja ljudi moglo potaknuti širenje koronavirusa. Također, sjednica koja se trebala održati od ponedjeljka do četvrtka skraćena je na dan i pol, a dnevni red reduciran je na samo tri teme – stanje u vezi s koronavirusom, migrantska kriza i dugoročni europski proračun.

“Odluka da se plenarna sjednica održi u Bruxellesu donesena je s namjerom da se osigura kontinuitet rada Europskog parlamenta”, kazao je Sassoli.

- OGLAS -

Sassoli: Eurozastupnici moraju odati čast svima koji sprječavaju širenje virusa

“Moramo sve učiniti, dokle god je to moguće, da osiguramo kontinuitet rada zakonodavne i proračunske uloge Parlamenta, odluka da se borimo protiv virusa Covid-2019, da održimo radna mjesta i gospodarstvo koji su teško pogođeni. Također moramo nastaviti rad na Zelenom planu, pitanju imigracije i Višegodišnjem financijskom okviru. Sve to zahtijeva da ostanemo na našim mjestima”, istaknuo je Sassoli.

U svom obraćanju poručio je da eurozastupnici moraju ispoštovati svoj mandat i “odati čast svima onima u Europi i diljem svijeta koji izvršavaju svoje svakodnevne dužnosti kako bi obuzdali širenje bolesti”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA