10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Srce za Davida: Sutra protesti i u Beogradu

Nakon Dragičevića koji neumorno i javno mjesecima vapi za pravdom za Davida, uhapšeni su i svi drugi koji su stajali uz Davora, od građana do političara. Mnogi su zatražili pomoć ljekara.

Nakon hapšenja, iz Banje Luke su tokom cijelog dana stizale potresne slike – od toga kako je srušen improvizirani spomenik za Davida na Davidovom trgu, do primjene sile nad brojnim građanima, a napetost u ovom gradu traje još uvijek.

U Sarajevu su, ispred zgrade Zemaljskog muzeja, u toku protesti podrške Pravda za Davida, a slično je i u Tuzli, Mostaru…

- OGLAS -

Sutra, u srijedu, će se protest podrške “Srce za Davida” održati i u Beogradu, u podne na Platou ispred Filozofskog fakulteta, kako je najavljeno.

“Pozivamo građane i građanke Beograda da nam se pridruže na solidarnoj akciji Srce za Davida, sutra, u sredu 26. decembra u 12 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

Akcija se organizuje povodom hapšenja oca i majke Davida Dragičevića, mladića ubijenog u Banjaluci, koji su skoro godinu dana protestovali jer se smrt njihovog sina zataškava od strane vladajućih struktura Republike Srpske”, navodi se u pozivu organizatora.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA