Sport
Završeno regionalno takmičenje „Balkan games – half marathon“ Vojna reprezentacija Turske odnijela je pobjedu u muškoj konkurenciji, dok je drugo mjesto uzela reprezentacija Rumunije.
#

Regionalno vojno takmičenje „Balkan games – half marathon“, čiji je domaćin bilo Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine pod pokroviteljstvom Međunarodnog vijeća za vojni sport (CISM), zatvoreno je danas proglašenjem pobjednika takmičenja.

Devet vojnih reprezentacija

Na polumaratonu učestvovalo je preko 70 takmičara iz devet vojnih reprezentacija: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Nizozemske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske, a događaj se realizovao u sklopu četvrtog izdanja manifestacije „Sarajevski maraton“, koje organizuje udruženje „Dečki u plavom“ iz Sarajeva.

Pobjednik polumaratona je Murat Emektar iz Oružanih snaga Turske u vremenu od 1 sata 5 minuta i 47 sekundi, drugo mjesto osvojio je Huseyin Can iz Oružanih snaga Turske, a treće mjesto Ioanis Zeevakis iz Oružanih snaga Grčke.

U ženskoj konkurenciji prva kroz cilj je prošla Jasmina Pitamić iz Oružanih snaga Slovenije u vremenu 1 sat 22 minute i 42 sekunde, druga je bila Nataša Ćulafić (Vojska Srbije), a treća Ionela Puia (Oružane snage Rumunije).

Turska odnijela pobjedu

Vojna reprezentacija Turske odnijela je pobjedu u muškoj konkurenciji, dok je drugo mjesto uzela reprezentacija Rumunije, a treće mjesto reprezetacija Srbije.

U ženskoj konkurenciji najbolja ekipa je bila reprezentacija Slovenije, dok je drugo mjesto zauzela Srbija, a treće Rumunija.

Na ceremoniji zatvaranja, zamjenik komandanta Komande za podršku Oružanih snaga BiH brigadir Rusmir Mrković je istakao da sport igra veoma važnu ulogu u cjelokupnom životu i radu pripadnika oružanih snaga. Izrazio je zadovoljstvo s organizacijom cjelokupnog takmičenja i postignutim rezultatima, te čestitao svim učesnicima ovog takmičenja na uloženom trudu i zalaganju. Nakon toga, regionalno vojno takmičenje „Balkan games – half marathon“ proglasio je zatvorenim.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.