Sport
Žena vodi mušku reprezentaciju: Velika Tošina ljubav ispisala historiju Savez jednoglasno donio odluku o njenom imenovanju
#

Andrijana Budimir prva je žena na čelu muške rukometne reprezentacije u Makedoniji. Bivša rukometašica imenovana je selektoricom U-17 ekipe, a radit će zajedno s Darkom Petrovskim, prenosi Dnevni Avaz.

Budimir je tako ispisala historije stranice tamošnjeg rukometa, a makedonski mediji pišu da je Savez jednoglasno donio odluku o njenom imenovanju.  

Pružili su joj povjerenje jer se radom u mlađim kategorijama istaknula stručnošću i kao veliki motivator, a hvali se i njezin čvrsti karakter koji je pokazala još kao igračica.

Andrijanu Budimir osim kao bivši rukometašicu znamo i kao djevojku tragično stradalog makedonskog pjevača Toše Proeskog. Zajedno su bili od 2001. do 2004. godine kada su se rastali, a ponovno su obnovili vezu tri godine kasnije. 

 

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Nakon Tošine smrti povukla iz javnosti, a pet godina kasnije svoju je sreću pronašla u braku sa ugostiteljem iz Skoplja, Johanom.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.