Sport
Živi na mjestu gdje poštari ne zalaze: Italijanska skijašica na neobičan način dobila kristalne globuse Italijanska skijašica Federica Brignone u ponedjeljak je dobila pošiljku koju je s nestrpljenjem iščekivala, a u kojoj su bili Veliki kristalni globus i dva Mala globusa.
# SCS

Italijanska skijašica Federica Brignone u ponedjeljak je dobila pošiljku koju je s nestrpljenjem iščekivala, a u kojoj su bili Veliki kristalni globus i dva Mala globusa.

Brignone je osvojila Veliki kristalni globus za ukupnu pobjedu nakon što su zadnje tri trke u Svjetskom kupu otkazane zbog pandemije korona virusa, a osvojila je i dva Mala kristalna globusa za pobjedu u veleslalomu i alpskoj kombinaciji.

Trofeji su dostavljeni u kuću njenih roditelja jer Brignone živi visoko na planini u regiji Valle d'Aosta gdje poštari ne zalaze.

“Brat mi je poslao fotografiju s trofejima i pitao – Jesu li tvoji? Jesi li ih naručila? Kad sam ih otvorila vrisnula sam”, kazala je Brignone agenciji AP.

Italijanka je dodala kako jedva čeka dan kada će proslaviti sa svojim trenerima i navijačima, te čuti italijansku himnu u svom rodnom selu.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.