Sport
Žrijeb: Rukometna reprezentacija BiH u četvrtom šeširu Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine, a Zmajevi su smješteni u četvrti šešir pred žrijeb grupa smotre najboljih evropskih reprezentacija.
# Agencija

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine, a Zmajevi su smješteni u četvrti šešir pred žrijeb grupa smotre najboljih evropskih reprezentacija.

Evropsko prvenstvo se održava u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 20. januara 2022. godine, a žrijeb grupa će se održati 6. maja u Beču.

Zmajevi će 6. maja saznati rivale na smotri najboljih evropskih selekcija, a smješteni su u četvrtoj jakosnoj skupini zajedno sa Nizozemskom, Ukrajinom, Poljskom, Litvanijom i Crnom Gorom.

EHF / 

 

U prvom šeširu su Španija, Hrvatska, Norveška, Slovenija, Njemačka i Portugal, a u drugoj Švedska, Mađarska, Rusija, Danska, Srbija i Austrija. Treći šešir čine Slovačka, Bjelorusija, Island, Češka, Francuska i Sjeverna Makedonija.

Prvenstvo Evrope igrat će se u pet gradova. Domaćini u Mađarskoj bit će Budimpešta, Debrecen i Seged, a u Slovačkoj će to biti Bratislava i Košice.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.