Sport
Alcaraz naišao na osude zbog prisustvovanja borbi bikova: Tenis je sport, mučenje životinja nije! Naime, Alcaraz je odlučio da posjeti koridu u svojoj Mursiji gde se održavaju borbe bikova i ispoštuje čuvenu špansku tradiciju.
#

Carlos Alcaraz se nakon neuspješne odbrane titule u New Yorku gdje je u polufinalu US Opena eliminisan od Daniila Medvedeva, a tron i prvo mjesto mu preuzeo Novak Đoković, vratio se u rodnu Španiju.

Naime, Alcaraz je odlučio da posjeti koridu u svojoj Mursiji gde se održavaju borbe bikova i ispoštuje čuvenu špansku tradiciju.

On je u jednom trenutku uslikan i kako oduševljeno gleda šou matadora, što je izazvalo revolt organizacije za zaštitu životinja PETA.

“Carlose, borbe bikova su mučenje, a ne kultura. Nema ništa zabavno u tome što ubadaju i muče životinje – i većina mladih ljudi u Španiji ne vidi borbe bikova kao krvavi sport. Molimo te da ne podržavaš više borbe bikova i apelujemo da više nikada ne ideš na ove borbe“, stoji u saopštenju organizacije PETA kojoj je prethodnih dana „dojavljeno“ da je Carlos Alcaraz bio glavno lice na tribinama i sigurno su mnogi došli da vide i njega.

 

 

Korida je najpopularnija u Španiji, kao i u još nekoliko zemalja latinskog područja, a prethodnih godina sve više je na meti javnosti, posebno boraca za prava životinja.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.