7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

U Njemačkoj rekordan broj novozaraženih, građani nagomilali zalihe toalet papira

Građani su se prije novog lockdowna, koji je stupio na snagu u ponedjeljak, opskrbili toaletnim papirom, sredstvima za dezinfekciju ruku i namirnicama, piše Reuters.

Prodaja toaletnog papira u tjednu koji je započeo 19. listopada bila je 139% veća nego u periodu između kolovoza 2019. i siječnja 2020., objavio je Državni ured za statistiku, a prenosi Reuters.

Kupovina dezinficijensa porasla za 104%

- OGLAS -

Kupnje dezinficijensa kontinuirano su rasle posljednjih tjedana i porasle su za 104% u odnosu na razine prije značajnog porasta novih infekcija u posljednjem tjednu listopada, no bile su niže nego tijekom prvog lockdowna u proljeće, kada je njihova prodaja znala porasti i za osam puta.

Građani su se opskrbili i nekim namirnicama. Prodaja brašna porasla je za 101% u odnosu na razine prije krize u posljednjem tjednu listopada, dok su kvasac i šećer porasli za 74%, odnosno 63%.

No, gomilanje tih proizvoda manje je nego što je bilo u proljeće, što pokazuje da su stanovnici Njemačke barem djelomično poslušali apele političara koji su zamolili da se izbjegava stvaranje zaliha.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA