Sport
Američka vlada bez milosti prema Đokoviću, najbolji teniser svijeta propušta turnir u Miamiju Naredni turnir na kojem će Đoković igrati bit će Masters u Monte Carlu koji počinje 8. aprila.
#

Američka vlada je odbila dati Novaku Đokoviću vizu za ulazak u državu, te će najbolji teniser svijeta propustiti Masters turnir u Miamiju.

U Sjedinjenim Američkim Državama je na snazi zabrana ulaska u zemlju osobama koje nisu vakcinisane protiv koronavirusa.

S obzirom da Đoković spada u tu grupu ljudi, njemu je automatski bio zabranjen ulazak u SAD uoči Mastersa u Indian Wellsu koji je u toku.

No, Đoković se nadao kako će mu američke vlasti dati specijalno izuzeće za Masters u Miamiju koji počinje 21. marta, ali se to na kraju nije desilo.

Američke vlasti je kontaktirao i proslavljeni američki teniser, a sada direktor turnira u Miamiju James Blake, ali bezuspješno.

"Pokušali smo sve da Novaku Đokoviću bude dozvoljen ulazak u SAD, ali to se nije dogodilo. Voljeli bismo na našem turniru imati sve najbolje igrače svijeta i uradili smo sve što smo mogli. Pokušavali smo pregovarati s vlastima, ali oni nisu promijenili svoju odluku", rekao je Blake.

Tako se kasno sinoć Đoković zvanično povukao s turnira kojeg je osvajao šest puta, a prvi nositelj će sada biti Carlos Alcaraz.

Naredni turnir na kojem će Đoković igrati bit će Masters u Monte Carlu koji počinje 8. aprila.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.