2.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Nova vlasnica Titove škole otkriva planove za Hrvatsku

Win-win situacija. Kao mantru tu izjavu ponavlja Jiang Yu, kineska poduzetnica koja je ovih dana dospjela u sve hrvatske  medije ponudom za kupovinu hotela Zagorje, daleko poznatijeg kao bivša politička škola u Kumrovcu. Za zapušteno zdanje njena firma Zhongya Nekretnine ponudila je 14.095.400 kuna, iako je početna cijena bila nešto manje od 12 miliona kuna. Prije više od deset godina baratalo se iznosom od oko 45 miliona kuna, ali su ponuđači redovito odustajali zbog nesređene dokumentacije.

“Presretni smo, ovo smo čekali 30 godina. Drago nam je što su naši posjeti Kini i njihovi uzvratni posjeti urodili plodom, jer radi se o firmi koja je usko povezana s gospođom Jiang Yu, s kojom smo u studenom prošle godine potpisali Memorandum o suradnju, a koja je nedavno bila i ovdje. Što da vam kažem, očekujemo gospodarski i turistički procvat Kumrovca”, govorio je tom prilikom načelnik Kumrovca Robert Šplajt.

Nakon predane ponude govorila je kako se nada da će Kina i Hrvatska uspjeti stvoriti okvire za win-win situaciju za obje zemlje. Gdje bi obe zemlje dobro profitirale od zajedničkih projekata.

- OGLAS -

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA