10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Ismet Gavrankapetanović ponovo predaje na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, nakon trogodišnje pravne borbe je vraćen na mjesto predavača iz predmeta “ortopedija”, i jutros je studentima Medicinskog fakultet Univerziteta u Sarajevu održao predavanje, saopćeno je iz Opće bolnice Sarajevo.

“Prošlog ponedjeljka je šef Katedre za hirurgiju dostavio raspored trećeg bloka nastave iz predmeta Hirurgija, koji uključuju neobrađene predmetne oblasti za studente devetog semestra gdje je navedeno da je potrebno izvršiti korekciju predavača predmeta ‘ortopedija’, te da je umjesto dr. Adnana Talić-Tanović potrebno napisati dr. Ismet Gavrankapetanović. U obrazloženju je navedeno da se prof. Ismet Gavrankapetanović raspoređuje u nastavu po rješenju Općinskog suda u Sarajevu o određivanju mjere osiguranja”, navodi se.

Podsjećamo da je Gavrankapetanović radio kao nastavnik u zvanju redovnog profesora za naučnu oblast hirurgija – predmet ortopedija na Katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, ali je dobio zabranu da predaje nakon njegovog prelaska s KCUS-a u Opću bolnicu.

- OGLAS -

“Ugovor o radu na Medicinskom fakultetu mu nije bio obnovljen, s obrazloženjem da je, odlaskom s KCUS-a, ostao bez nastavne baze”, poručuju iz Opće bolnice.

Općinski sud u Sarajevu donio je mjeru osiguranja koja je obavezala Medicinski fakultet u Sarajevu da prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića vrati na posao, odnosno na poslove koje je obavljao prije prestanka ugovora o rad.

 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA