Sport
ATP uveo novi sistem bodovanja. Udarac za Đokovića, velika šansa Nadalu Privremeni novi sustav bodovanja napravljen je u suradnji s Grand Slam turnirima i Međunarodnim teniskim savezom (ITF), a sustav najboljih 18 rezultata će umjesto tijekom 52 tjedna sada vrijediti 22 mjeseca, od ožujka 2019. do kraja ove godine
# EPA-EFE

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) usvojila je novi sistem bodovanja koji će važiti do kraja ove sezone pogođene koronavirusom, a koji omogućuje tenisačima da im ostaju bodovi osvojeni 2019. godine ako ove godine na istom turniru postignu slabiji rezultat.

Privremeni novi sustav bodovanja napravljen je u suradnji s Grand Slam turnirima i Međunarodnim teniskim savezom (ITF), a sustav najboljih 18 rezultata će umjesto tijekom 52 sedmice sada vrijediti 22 mjeseca, od marta 2019. do kraja ove godine. To znači da će primjerice neki tenisač koji ispadne u 2. kolu turnira kojeg je 2019. osvojio zadržati broj bodova kao iz 2019. Drugim riječima, računat će mu se kao da je ponovno osvojio turnir unatoč ispadanju.

Ljestvica ATP Toura je zamrznuta u martu zbog koronavirusa.  

Novi sustav daje veliku šansu Rafaelu Nadalu da postane najbolji tenisač svijeta na kraju godine jer je imao bolju završnicu prošle sezone u odnosu na Novaka Đokovića. 

ATP sezona bi se trebala nastaviti u Washingtonu 14. kolovoza, a potom bi uslijedili turnir u Cincinnatiju, US Open u New Yorku te turniri u Kitzbühelu, Madridu i Rimu te Roland Garros u Parizu.

Od sljedeće sezone sustav bodovanja se vraća na stanje kao i prije pauze zbog pandemije od koronavirusa.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.