3.8 C
Sarajevo
26.04.2024

U Moskvi se otvara najveći tematski park u Evropi

Najveći tematski park u Evropi otvoriće se u Moskvi, glavnom gradu Rusije, krajem februara, javlja Anadolu Agency (AA).

Dizajniran da primi 20.000 ljudi odjednom, planirano je da park “Dream Island” postane turistička destinacija za porodični odmor.

Tehnički direktor parka Ivan Scholl je u razgovoru za AA kazao da je cijeli projekat izgradnje koštao oko 1,5 milijardi dolara.

- OGLAS -

“Naš park je najveći tematski park u Rusiji i najveći zatvoreni park u Evropi. U Skandinaviji, recimo, nema ovakvih parkova, najbliži sličan zatvoreni park možete pronaći u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Sve su atrakcije jedinstvene i posebno izrađene za ‘Dream Island’. Ponosni smo na sve što ovdje nudimo”, kazao je Scholl.

Park, koji se nalazi na otočiću u blizini centralnog dijela Moskve, izgleda kao grad s glavnom uličicom, koja završava obilaskom i četiri šetnice, okružen pejsažnim parkom.

Svako šetalište izgleda kao ulica od četiri grada – Barcelona, Beverly Hills, London i Rim – s izrazitim vanjskim dizajnom i prepoznatljivom arhitekturom.

“Ovo je pravi grad koji je svuda pokriven staklenim krovom, jer smo željeli da se naši gosti osjećaju ugodno u svim vremenskim prilikama i godišnjim dobima. Staklo koje imamo je najveće u Evropi i iznosi 8.600 kvadratnih metara. Samo za staklo smo potrošili mnogo novca”, kazao je Scholl.

Park ima ukupno osam zona koje predstavljaju različite svjetove i sadrže svjetski poznate junake kao što su Nindža kornjače, Hello Kitty, Mowgli i čarobno selo s pozorištem lutaka i kućom horora.

“Junake smo birali jako dugo, tražili smo, da tako kažem, bezvremene likove koji se neće zaboraviti za pet godina”, dodao je Scholl.

“Svaka zona ima neke posebne atrakcije, dizajnirane za različite starosne kategorije, ali generalno Dream Island je porodični park, nema nekih super-ekstremnih atrakcija”, kazao je direktor “Dream Islanda”.

Na kraju je još dodao da će park otvoriti za posjetioce kada budu potpuno ubijeđeni da je apsolutno siguran.

Ulaznica u tematski park će iznositi 2.900 rubalja (41 euro) za odrasle i 2.600 rubalja (37 eura) za djecu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA