Sport
Bivša teniserka o treneru: Silovana sam oko 400 puta u 2 godine Angelike Kauki (Angélique Cauchy), bivša francuska teniserka i nekada velika nada (36), na sudu je iznijela detalje o navodnom zlostavljanju koje je pretrpjela od strane svog dugogodišnjeg trenera Andrewa Gueddesa.
#

Tvrdila je da ju je trener zlostavljao tri puta dnevno i otprilike 400 puta tokom dvije godine. Gudes je preuzeo odgovornost za nju 1999. godine, kada je imala 12 godina.

Najživlje se sjeća kampovanja na zapadu Francuske u La Bauleu, koje je trajalo dvije sedmice.

Često sam razmišljala o tome da počinim ubistvo. Bila sam zlostavljana tri puta dnevno. Prve večeri me pozvao u svoju sobu. Nakon što sam odbila, došao je u moju. Bilo je sve gore, bila sam u zatvoru, i nisam mogla da odem pored želje da to uradim - rekla je ona.

Opisala je i kako su se ona i nekoliko saradnika požalili predsjedniku kluba na nedolično ponašanje trenera, na šta je predsjednik odgovorio: "On im donosi trofeje". Gudes je 2021. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog silovanja i seksualnog zlostavljanja četiri žene starosti od 12 do 17 godina.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.