Sport
Bugarski tenisač opisao dramatičnu borbu s koronavirusom: Baš me pokosio. Teško sam disao, umarao se, ostao bez okusa i mirisa... Od zaraze koronavirusom na teniskom turniru Adria Tour kojeg je organizirao Novak Đoković prošlo je nešto više od mjesec dana.
#

Prvi je turnir odigran u Beogradu, a zaraza je planula 21. lipnja u Zadru nakon čega je turnir i otkazan. Prvi pozitivni tenisač bio je Grigor Dimitrov, a nakon njega su oboljeli Novak Đoković, Goran Ivanišević, Borna Ćorić...

Od zaraze koronavirusom na teniskom turniru Adria Tour kojeg je organizirao Novak Đoković prošlo je nešto više od mjesec dana. Prvi je turnir odigran u Beogradu, a zaraza je planula 21. lipnja u Zadru nakon čega je turnir i otkazan.

Prvi pozitivni tenisač bio je Grigor Dimitrov, a nakon njega su oboljeli Novak Đoković, Goran Ivanišević, Borna Ćorić...

Virus me je baš pokosio. Teško sam disao, umarao sam se, ostao sam bez okusa i mirisa... Imao sam sve simptome koje možete zamisliti, nimalo zabavno iskustvo', započeo je Dimitrov i dodao:

'Bio sam potpuno sam po cijeli dan i puno mi je misli prolazilo kroz glavu. Ma koliko bio psihički jak, negativne misli se pojave. Moja najveća poruka je da ne smijemo podcijeniti i psihološko stanje zaraženih. Bit će bolje, ali čudna su vremena...'

Dimitrov se prošlog vikenda vratio na teniske terene, igrao je na turniru u Francuskoj. No, nije prošlo baš najbolje...

'Nisam spreman natjecati se na najvišoj razini. Kretanje mi je sve bolje, sve ostalo također ide u dobrom smjeru, ali još uvijek se nisam potpuno oporavio. Teško sam podnio virus, nikad ne znam kakav će biti dan. Jedan dan se stvarno dobro osjećam i budem četiri sata na terenu, a onda se odjednom moram potpuno 'ugasiti' i otići spavati ili se odmarati', otkrio je Grigor Dimitrov, trenutno 19. igrač na ATP ljestvici te je poslao poruku za kraj:

'Ova stvar je stvarna. Ako poduzmemo prave mjere opreza i svi budu sigurni, situacija će se brže popraviti. Ali, vremena su čudna, tako da morate raditi ne samo na svome fizičkom, već i na mentalnom stanju.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.